President Martelly van Haïti vrijdag in Suriname
18 Mar 2013, 17:40
foto
President Michel Martelly (Foto: AFP)


De president van de Republiek Haïti, Michel Martelly, zal op vrijdag 22 maart een bezoek brengen aan Suriname. De regering wil op bilateraal niveau met Haïti samenwerkingsverbanden aangaan op het gebied van handel, luchtvaart en personenverkeer. Deskundigen van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Haïti en Suriname zullen bij dit bezoek werksessies hierover houden.

Suriname denkt wat betreft handel aan export van rijst naar Haïti. Verder is het de bedoeling om de vliegverbinding Paramaribo-Port au Prince te effectueren en de visumplicht voor zakenlui afkomstig uit Haïti af te schaffen. Haïti heeft aangegeven te streven naar onder meer een samenwerkingsovereenkomst met Suriname op het gebied van voedselveiligheid en het voorstel gedaan om een ‘Nationaal Traceerbaarheidssysteem’ ter verbetering van voedselveiligheid op te zetten, zegt de voorlichting van het Kabinet van de President.

Op het programma staan bezoeken naar verschillende productiegebieden in Para, Wanica en Saramacca. Ook het ressort Berg en Dal in Brokopondo zal worden bezocht. Martelly zal verder een ontmoeting hebben met de Haïtiaanse gemeenschap in Suriname.

Suriname heeft sinds 1 maart 1979 diplomatieke betrekkingen met Haïti. De landen maken deel uit van tal van internationale organisaties en instituten alsook regionale organisaties zoals ACP, NAM, OAS, PetroCaribe, Caricom en Celac, zegt de voorlichting van het Kabinet van de President.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May