Lehey van JTV ter beschikking minister Volksgezondheid
18 Mar 2013, 13:30
foto


Afdelingshoofd Dienstverlening Jolanda Lehey van de stichting Jeugd Tandverzorging (JTV) is per direct ter beschikking gesteld van minister Michel Blokland van Volksgezondheid. Dit is afgelopen vrijdag beslist door de minister nadat hij heeft gesproken met de directie, het stichtingsbestuur en de bond van personeel bij de JTV.

Bestuurslid Twanny Getrouw van de bond zegt aan Starnieuws dat het beraad dat iets langer dan twee weken heeft geduurd, hierdoor vanmorgen is opgeheven. “De rust is nog niet helemaal teruggekeerd maar we hebben met dit besluit van de minister de hoop dat we kunnen werken aan het verbeteren van de werksfeer”, zegt Getrouw.

Werken aan verder rust
Volgens Getrouw zijn ook directeur Lloyd Goedhart en het stichtingsbestuur gewezen op hun verantwoordelijkheden. “Wij gaan nu het werk oppakken. Natuurlijk is er wat achterstand, maar de schade zou groter zijn wanneer deze situatie niet op deze manier zou zijn opgelost”, stelt Getrouw. Volgens haar heeft minister Blokland duidelijk het besluit genomen dat Lehey zich niet op het werkterrein van de stichting mag begeven.

Het personeel van de JTV ging enkele weken terug in beraad, omdat het niet langer kon samenwerken met Goedhart en Lehey. De vorige week werd een protestactie gehouden bij het kabinet van vicepresident Robbert Ameerali. De personeelsbond van de JTV is aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Voorzitter Ronald Hooghart die vrijdag ook bij het gesprek met de minister aanwezig was, zei eerder dat het personeel vier jaren de ongezonde situatie heeft geaccepteerd en nu de maat vol is. De actie van het personeel was meer gericht tegen de benoeming van Lehey door Goedhart. Volgens de bond komt haar functie niet voor in de structuren van de stichting en zou zij besluiten nemen die niet passen bij de JTV. Lehey is de levensgezellin van Goedhart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May