Internationale ervaring en prijzen voor cursisten NVMS
15 Mar 2013, 19:00
foto
NVMS groepsfoto van de winnaars van het muziekconcours in St Laurent.


Het was een succesvolle deelname van cursisten van de Nationale Volksmuziekschool (NVMS) aan het jaarlijks terugkerend muziek concours ‘Les pirogues musicales’ in St Laurent (Frans Guyana). Titelverdedigster Daphne Wong A Foe won een gouden plak en de hoofdprijs, haar jongere broer Mitch Wong A Foe, won zilver, drummer Jean Luc Dubois behaalde goud en de hoofdprijs en percussionist Marco Partoredjo nam brons mee naar huis.

De trip werd geleid door NVMS docent Robby Tjon En Fa (basgitaar). Vorig jaar kwamen drie NVMS pianocursisten terug met de hoofdprijs, een eerste plaats en een tweede plaats. De NVMS schrijft in een bericht blij te zijn dat haar cursisten met de medewerking van het Directoraat internationale ervaring hebben kunnen opdoen.

Weken voorbereid
De cursisten hebben geselecteerde stukken voorgespeeld, die ze gedurende een paar weken van tevoren hebben ingestudeerd onder begeleiding van hun docenten Meika Jusuf (piano), Gerold Zweden (drums) en Hardy Bong A Jan (percussie).

Het spel op het concours werd beoordeeld door een aantal juryleden, afhankelijk van het muziekinstrument. Ronald Tulle, voorzitter van de jury voor piano en afkomstig uit Martinique, complimenteerde persoonlijk de winnares Daphne Wong A Foe voor haar spel en verklaarde dat ze haar stuk met haar hart heeft gespeeld.

Het concours is georganiseerd door o.a. de muziekschool in St Laurent en de deelnemers kwamen uit verschillende delen van Frans Guyana. De uitvoering was in Le Camp de la Transportation in St Laurent, een historisch complex dat verbouwd is tot evenementencentrum. Volgend jaar staan viool en koper op het programma en de NVMS geeft aan dat het de bedoeling is om weer mee te doen.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May