31 luchtverkeersleiders krijgen certificaat
15 Mar 2013, 17:30
foto
Minister Falisie Pinas van TCT reikt een certificaat uit een van de luchtverkeersleiders. (Foto: Raoul Lith)


Twintig luchtverkeersleiders hebben meegedaan aan een refreshment training en elf aan de instructeurs cursus. Zij hebben vandaag hun certificaat ontvangen na twee weken te zijn getraind, door deskundigen uit Trinidad & Tobago. Er zal continu kennis worden overgedragen omdat de behoefte aan luchtverkeersleiders groot is.

André Soeknandan een van de participanten, zegt dat hij de training leerrijk heeft gevonden. Hij geeft aan dat dit tien jaar eerder moest gebeuren. In de luchtvaartsector zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen, die moeten worden bijgehouden. Tijdens de training heeft hij ook de nieuwe technieken geleerd om te communiceren met piloten.

Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), die de noodzaak van deze training benadrukt, stelt dat het vliegverkeer moet voldoen aan de internationale standaarden. Pinas geeft aan dat het succesvol afsluiten van de cursus een belangrijk moment is voor de luchtverkeersleiders. “Het is een nieuw begin voor het constant blijven trainen van de luchtverkeersleiders. De achterstand moet weg gewerkt worden zodat er een doorstroming kan zijn en de onderbezetting tot het verleden zal behoren”, zegt de bewindsman.

Urmie Panka

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May