Ontwateringswegen Saramacca aangepakt
15 Mar 2013, 08:00
foto


In het district Saramacca worden diverse ontwateringswegen aangepakt. Hiervoor is er een crash programma voor het ontbossen, opschonen en waar nodig uitdiepen van diverse hoofd- en straatlozingen samengesteld door het districtscommissariaat en het Ministerie van Openbare Werken. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

In de ressorten Tijgerkreek en Calcutta worden er opschoningswerkzaamheden verricht. De Oost- en West Calcutta kanaal wordt uitgediept. De vrijgekomen klei wordt gebruikt om de waterkerende dam op te hogen. Verder worden ook Colaprojekt, Tijgerkreekweg, lozingen tussen Sopropo- en Amsoiweg en verkavelingsproject Tijgrkreek-West 2 tot en met 6 aangepakt.

“Door deze werkzaamheden kunnen vooral landbouwers van de bovengenoemde gebieden met meer motivatie en zekerheid landbouw uitoefenen. De bewoners hebben aangegeven, dat zij hiervoor meerdere malen aandacht hadden gevraagd en uiteindelijk hun wens in vervulling is gegaan”, deelt Ramdhani mee. Na afronding van de activiteiten in Calcutta en Tijgerkreek zullen de werkzaamheden voortgezet worden in het ressort Kampong Baroe.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May