Nickerie heeft subcommissie Carifesta XI
14 Mar 2013, 12:30
foto


Districtscommissaris (dc) Prekash Joeloemsingh is de voorzitter van de Carifesta XI-subcommissie Nickerie. In subcommissie zitten twaalf vertegenwoordigers van verschillende sectoren.

Behalve brandweer, leger en politie, zijn ook de jongeren, het bedrijfsleven en het ziekenhuis erbij gehaald. Richenel Trustfull van het Carifesta directoraat vindt het belangrijk om jongeren te betrekken bij de voorbereiding en uitvoering van de taken. “Het is noodzakelijk de jongeren te scholen die het grootste deel van de Caribische bevolking uitmaken. Trainen en opleiden van jongeren is investeren in de toekomst.”

Dc Joeloemsingh is er van overtuigd dat hij samen met zijn commissieleden een podium kan creëren dat ook na Carifesta voor Nickerie beschikbaar blijft om de kunst en cultuur te bevorderen. “Wij gaan doen wat wij willen, wanneer wij het willen en waar wij het willen. En we zullen het goed doen, die garantie geef ik,” sprak de dc ferm bij de installatie woensdag in Nieuw Nickerie. Hij zal putten uit de succesvolle organisatie van de Srefidensi-viering in zijn district vorig jaar.

Meer dan veertig landen uit de regio zullen deelnemen aan het festival dat van 16 tot en met 25 augustus wordt gehouden. Het thema is ‘Culture for Development’. Trustfull heeft de dc gevraagd om in overweging te nemen het thema oogstfeest te verbinden aan een jaarlijks terugkerend festival in het district. Zo kan het agrarische Nickerie de multiculturele diversiteit etaleren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May