Balsemen lichaam Chavez 'onwaarschijnlijk'
14 Mar 2013, 10:00
foto
Interim-president Nicolas Maduro ziet zijn wens om de overleden Venezolaanse president Hugo Chávez voor eeuwig tentoon te stellen hoogstwaarschijnlijk in rook opgaan. (Beeld: Al Jazeera)


Het kan te laat zijn om het lichaam van de overleden Venezolaanse president Hugo Chávez te conserveren voor permanente tentoonstelling. Dit heeft de interim-president Nicolas Maduro gezegd.

De voorbereidende stappen zouden al veel eerder genomen moeten zijn, zei Maduro. “Russische en Duitse wetenschappers zijn in Caracas aangekomen om het lichaam van Chávez te balsemen en zij hebben ons verteld dat het erg moeilijk wordt. Misschien kunnen we het niet doen."

Maduro vond het zijn plicht om de komende stappen te delen met het Venezolaanse volk. “Zodat iedereen weet dat er problemen zijn die het onmogelijk kunnen maken dat te doen wat is gedaan met Lenin, Ho Chi Minh of Mao Tse Tung ," sprak Maduro.

Vreemd
Chávez is op 5 maart overleden en twee dagen na zijn dood kondigde Maduro aan dat hij het lichaam van ‘El Comandante’ voor eeuwig wilde behouden door het te laten conserveren.

Camilo Jaramillo, een Colombiaanse balsemer, zei dat om ontbinding te voorkomen van een lichaam, deze binnen een paar uur na de dood chemisch moet worden behandeld. “Wat ik echt vreemd vond en wat veel vragen heeft opgeroepen is dat ze hem hebben tentoongesteld in dodenwake,” zei Jaramillo.

Intussen is de rouwperiode verlengd tot vrijdag. Direct na de dood van Chávez was een officiële rouwperiode van zeven dagen aangekondigd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May