Scholieren maken brood voor mede-leerlingen
14 Mar 2013, 02:00
foto
De scholieren van Speciaal Onderwijs Jankilaan hebben een educatieve dag gehad met Rotaract Club Paramaribo.


Een educatieve dag voor de leerlingen van het Speciaal Onderwijs Jankilaan. Dat leek Rotaract Club Paramaribo de juiste manier om Wereld Rotaract Dag te vieren. De kinderen hebben brood gemaakt voor de school en hun handen leren wassen.

De serviceclub heeft deze school gekozen, omdat het gebouw in een slechte staat verkeerd. Er kan niet worden gerenoveerd, omdat het om boedelterrein gaat. De kinderen hebben zelf brood beleg klaargemaakt en broden belegd voor hun schoolgenoten. Het handen wassen is hen gedemonstreerd, waarna ze het zelf mochten proberen.

Het thema voor deze dag was ‘Peace Through Service’. Elk jaar wordt op 13 maart het feit herdacht dat Rotaract International is opgericht door Rotary International. De organisatie is in 1968 als een vereniging van clubs van dienstverlenende, zakelijke en professionele leiders.

Wereldwijd telt Rotaract 8.400 clubs in ongeveer 170 landen. Rotaract is een internationaal programma voor jonge volwassenen van 18 tot 30 jaar die ernaar streven een verschil te maken in de gemeenschap. Suriname heeft drie Rotaract clubs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May