Jarige PALU stelt duurzame ontwikkeling centraal
12 Mar 2013, 17:15
foto


PALU-voorzitter Jim Hok stelt dat de partij die vandaag 36 jaar oud is, bewezen heeft bestaansrecht te hebben. "Wij zijn ook deel van de regeercoalitie en leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van het land. Wij maken ons sterk voor duurzame ontwikkeling van de economie en willen niet afhankelijk zijn van wereldmarktprijzen", zegt Hok aan Starnieuws.

De verjaardag van PALU wordt zaterdag in Coronie gevierd. In dat district is bestuurslid Anton Paal voor de tweede keer gekozen als assembleelid. "Vanavond hebben wij een borreltje in het partijcentrum", zegt Hok. Bij een jaardag willen partijleden en vrienden toch ook bij elkaar komen, merkt hij op.

Ontwikkeling centraal
De partijleider, die ook minister is van Natuurlijke Hulpbronnen, haalt aan dat de partij zich vanaf de oprichting de ontwikkeling van het land centraal heeft gesteld. Het gaat om diversificeren van de economie. "Wij zijn op het pad, maar hebben het doel nog lang niet bereikt", zegt Hok. Hij vindt het een goede ontwikkeling dat de regering besloten heeft een fonds in te stellen dat gevoed wordt uit opbrengsten uit de mijnbouwsector.

Er zijn geluiden over het samensmelten van de PALU in de Nationale Democratische Partij. Hok merkt op dat deze kwestie hier en daar gehoord wordt, maar binnen de partij is dit niet ter discussie gesteld. "Niks is onmogelijk als het gaat om de meest effectieve ontwikkeling van het land. Als dit in belang is van de ontwikkeling van het land, moet het serieus worden besproken binnen de structuren van de partij, maar het is nog niet zover", antwoordt Hok op een vraag hierover.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May