Jogi: SRD 3.3 miljoen overheidsterrein Ramdin niet in de haak
13 Mar 2013, 05:30
foto
Henk Ramdin krijgt SRD 3.3 miljoen aan schadeloosstelling voor een terrein van 2907 vierkante meter aan de Tibitistraat.


Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) vindt het vreemd dat het ministerie van Justitie en Politie een overheidsterrein uitgegeven aan Henk Ramdin vervallen verklaart. Het perceel was hem in grondhuur verleend. Als compensatie krijgt Ramdin een schadeloosstelling van SRD 3.300.000. Dit komt op een miljoen US dollar. Het gaat om stuk grond van 2907 vierkante meter aan de Tibitistraat.

Het grondhuurrecht op het terrein zou in december 2022 vervallen. Justitie en Politie voert aan dat het hier om algemeen belang gaat. Het ministerie zegt al geruime tijd te kampen met een tekort aan goede huisvesting. In augustus 2012 heeft de Raad van Ministers goedkeuring gegeven aan het raadsvoorstel van het ministerie. In december vorig jaar ging Ramdin akkoord met de deal, waarna deze zaak is geformaliseerd door minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. De SRD 3.3 miljoen als schadeloosstelling is in overleg met elkaar vastgesteld.

Geen geld voor bebouwing
Jogi vindt dat het hier niet om zuivere koffie gaat. Volgens hem worden mensen die bepaalde diensten hebben bewezen, op deze manier gecompenseerd. Ramdin heeft de onderhandelingen geleid met Surgold (een joint-venture tussen Suralco en Newmont). Het assembleelid ziet niet in waarom het hier om algemeen belang zou gaan.

De politicus merkt op dat op de begroting van het ministerie geen geld is opgebracht voor de bouw van extra faciliteiten. Jogi toont op basis van de begroting aan dat voor afgelopen jaar SRD 3 miljoen is opgebracht voor de post 'Renovatie en Inrichting gebouwen'. Voor dit jaar is SRD 500.000 begroot voor deze post. Voor Jogi is het duidelijk dat "mensen worden geaccommodeerd door de regering".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May