Politie Jarikaba houdt verdachten aan
12 Mar 2013, 15:45
foto


De politie van Jarikaba heeft vorige week in twee afzonderlijke zaken vijf verdachten aangehouden.

In het eerste geval gaat het om een inbraak die in de nacht van 2 op 3 maart is gepleegd aan de Lakatanweg. De verdachte ging er vandoor met verschillende gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen, waaronder een paar zwarte werkschoenen. De benadeelde ontmoette op vrijdag 8 maart de bij hem bekende K.R. over straat en herkende zijn schoenen aan diens voeten. Hij belde gelijk met de politie en deed melding hiervan. K.R. is door de politie aangehouden aan de Lakatanweg met aan zijn voeten nog steeds de zwartkleurige werkschoenen. Hij bekende dat hij de diefstal heeft gepleegd.

Bij een onderzoek in zijn woning, werden ook de overige goederen aangetroffen en in beslag genomen. Hij heeft nog drie diefstallen bekend. Door deze bekentenis kon de politie nog drie van zijn helpers aanhouden. Met deze aanhoudingen zijn vier inbraken door onbekende daders opgelost. Het viertal is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

In het ander geval gaat het om diefstal bij het bacovebedrijf SBBS. De leiding had aangifte gedaan tegen de magazijnmeester V.M. Deze verdachte heeft reeds drie jaren op grote schaal systematisch goederen uit het bedrijfsmagazijn en andere locaties op het bedrijfsterrein verduisterd. De magazijnmeester werd aangehouden en hij heeft bekend dat hij samen met de voorman Ch.O. de goederen heeft verduisterd.

De politie vond een groot aantal goederen op zijn woonadres, op zijn landbouwperceel en bij zijn ouderlijke woning. Het gaat hierbij om zakken met kunstmestsoorten, mini graafmachine onderdelen en pesticide. De vader van V.M. die ook was opgepakt, is na verhoor heengezonden. Een medeverdachte is nog voortvluchtig, maar aan zijn opsporing wordt gewerkt, zegt de voorlichting van politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May