Suriname en Turkije tekenen handelsovereenkomst
09 Mar 2013, 02:00
foto
Robert Ameerali en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan (Foto: Prensa Latina)


Suriname en Turkije gaan hun handels- en economische relaties intensiveren. Vicepresident Robert Ameerali en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan hebben daartoe twee overeenkomsten getekend in Ankara.

Op de bilaterale agenda staan gesprekken om te komen tot versterking van de politieke en economische betrekkingen, alsook de aanpak van diverse regionale problemen en de samenwerking op internationaal niveau, meldt Caribbean News Now.

In de Surinaamse delegatie die Ameerali leidt, zitten vertegenwoordigers van 25 bedrijven. De groep is donderdag aangekomen in Turkije na een uitnodiging van het Euraziatische land.

Drie andere overeenkomsten
Op een persconferentie van de twee topfunctionarissen, heeft premier Erdogan aangekondigd dat zij binnenkort drie andere overeenkomsten zullen ondertekenen. Die gaan over vrijstelling van visa, bevordering en wederzijdse bescherming van investeringen en over het luchtvervoer.

Hij benadrukte het belang van de Turkse regering om de banden met Latijns-Amerika te versterken. De Turkse premier voegde eraan toe dat de ondersteuning van Suriname van cruciaal belang is om relaties met de Caribische Gemeenschap te versterken.

Ameerali beschreef het bezoek als “een historische stap” om de banden met Turkije hechter te smeden. "We verwelkomen de Turkse investeerders die zaken willen doen in Suriname. Ik kan u verzekeren dat onze zakendelegatie serieus geïnteresseerd is in de zakelijke mogelijkheden hier." Namens president Desi Bouterse nodigde Ameerali de Turkse president uit voor een bezoek. Suriname en Turkije zijn in 1976 diplomatieke betrekkingen aangegaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May