Dag van de Vrouw
08 Mar 2013, 17:00
foto


Na fas’ fa y’e lafu lek’ fa y’e lafu, na dat’ meki mi ati breiti sote, na fas’ fa y’e taki lek’ fa y’e taki, naso mi wan’ yere yu sten alape, fa y’e weri yu koto tap’ den feestidei, nanga wan angisa afu skoinsi tap’sei, fa y’e waka na strati lek’ fa y’e go, na Grangado srefi e meki yu so.

Weer een nieuwe dag in de strijd voor een betere wereld, de strijd voor gelijke rechten van mensen, de strijd voor lotsverbetering van de armen, de strijd voor bescherming van de weerlozen.

Weer een nieuwe dag op de eindeloze weg naar beschaving, er is veel bereikt maar het verleden houdt ons gevangen en het kwaad is hardnekkig. Weer herleven we het waanzinnige geweld tegen vrouwen en kinderen, weer vallen we terug in ziekelijk wangedrag, mishandeling, onderdrukking en tirannie.

Weer een nieuwe dag, weer de teleurstelling, weer het verdriet, het uitzichtloze lijden, de verlammende machteloosheid. Weer het eindeloze geduld, de hopeloze berusting in het onrecht, de vernedering, de wanhoop en de pijn, de rampspoed.

Weer een nieuwe dag, een gemiste kans, een verloren leven, een vernietigd geluk, een ontnomen toekomst, een geschonden tijd.

Weer een nieuwe dag. Waar wachten we nog op?

Theo Hiemcke
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May