WWF ondersteunt zeeschildpadden project met US$ 26.670
08 Mar 2013, 10:00
foto
Minister Ginmardo Kromosoeto neemt een cheque in ontvangst van WWF Guyana's directeur Dominique Plouvier. (Foto: Raoul Lith)


Om zeeschildpadden beter te kunnen beschermen, heeft World Wide Fund (WWF) Guyana’s US$ 26.670 gedoneerd aan minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. De cheque werd overhandigd door directeur Dominique Plouvier.

De ondertekening van het schildpadden project vond woensdag plaats op het ministerie. Kromosoeto zegt dat de jachtopzieners belast zijn met de uitvoering.
De zeeschildpadden leggen eieren op de stranden van Suriname, Guyana en Frans-Guyana. Om het weghalen van de eieren tegen te gaan, levert WWF een bijdrage voor het voortbestaan van deze dieren.

Kromosoeto geeft aan dat er op de begroting middelen voor de bescherming van zeeschildpadden zijn opgenomen, maar een partner is ook welkom. Samen met de jachtopzieners is er in de afgelopen jaren een aantal activiteiten opgang gebracht. De afgelopen dagen zijn tijdens het nieuwe legseizoen al ruim 3700 eieren in beslag genomen. Om het rapen van eieren tegen te gaan, moeten de sanctie aangescherpt worden, zegt Kromosoeto.

Urmie Panka
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May