President morgenochtend naar Venezuela
07 Mar 2013, 14:50
foto
De presidenten Desi Bouterse en Hugo Chávez in november 2010 in Paramaribo tijdens een persconferentie in het paleis. (Foto: Edward Troon)


President Desi Bouterse zal morgenochtend naar Venezuela vertrekken. Hij zal rond 8.00 uur in de ochtend landen in Caracas. De uitvaart ceremoniën van staatshoofd Hugo Chávez zullen om 10 uur lokale tijd beginnen.

De president hield vanmiddag een persconferentie waarbij hij een statement gaf over de grote rol die het overleden staatshoofd van Venezuela heeft gepleegd in eigen land en in de regio. Een grote verdienste is dat Chávez binnen twaalf jaar de armoedegrens van 70% teruggebracht heeft tot 26%. Hij heeft veel aandacht besteed aan huisvesting, waarbij 400 duizend huizen zijn gebouwd. Onderwijs, volksgezondheid, landhervormingen en productieverhoging waren ook speerpunten van Chávez.

Bouterse verwacht dat het volk van Venezuela de wens van de overleden president zal vervullen. Voor Chávez stierf, heeft hij vicepresident Nicolas Maduro aangewezen als zijn opvolger. De verkiezingen zullen binnen dertig dagen worden gehouden. De president memoreerde dat Chávez veel vrienden heeft gemaakt in de wereld. Hij betuigde nogmaals zijn solidariteit met het volk van Venezuela. "Wij gaan een grote volksvriend, een groot leider missen", benadrukte de president.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May