Begrafenis Chávez op 8 maart
06 Mar 2013, 00:00
foto


Het overleden staatshoofd van Venezuela, Hugo Chávez, wordt op vrijdag 8 maart begraven. Er is een nationale rouw van zeven dagen afgekondigd. Drie dagen zullen de scholen gesloten blijven. Volgens de grondwet van Venezuela moet er binnen dertig dagen verkiezingen worden uitgeschreven. Vicepresident Nicolás Maduro (50) zal de kandidaat worden van de Verenigde Socialistische Partij. In december wees Chávez Maduro als zijn opvolger aan.

Assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Albert Ramdin, zegt aan Starnieuws dat de spoedbijeenkomst van de Permanente Raad donderdag met instemming van de Venezolaanse regering plaatsvindt. De lidlanden van de OAS hebben dan de mogelijkheid om hun medeleven kenbaar te maken aan de familie en het volk van Venezuela. De vlaggen bij het hoofdkwartier van de OAS hangen halfstok, ten teken van rouw.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Elias Jaua, maakte dinsdagavond officieel bekend dat Chávez vrijdag wordt begraven. Zijn lichaam zal tot dan opgebaard liggen. Ramdin verwacht dat nagenoeg alle regeringsleiders van de lidlanden, aangesloten bij de OAS, de begrafenis zullen bijwonen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May