President Bouterse: Grote vriend en strijder verloren
05 Mar 2013, 23:00
foto
De presidenten Desi Bouterse en Hugo Chávez tekenden in november 2010 vier samenwerkingsovereenkomsten. Het moment van de overhandiging in het presidentieel paleis in Paramaribo. (Foto: Edward Troon)


President Desi Bouterse zegt in een verklaring diep geschokt te zijn met het verlies van zijn grote vriend en strijder van het Venezolaanse volk, president Hugo Chávez. Het staatshoofd was tegen alles wat onrechtvaardig is, vooral de strijd tegen onderdrukking en armoede.

"Mijn welgemeende condoleances, mede namens mijn echtgenote, the First Lady, Ingrid Bouterse-Waldring, regering en volk van Suriname, in de eerste plaats aan de diepbedroefde familie, regering en volk van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela."

De president memoreert het geloof van Chávez in de integratie van Zuid-Amerika. Dit zal zijn grootste nalatenschap zijn, met name het verwezenlijken van de droom van Simon Bolivar. "Deze droom is nu een realiteit aan het worden en hiervoor zullen we hem altijd dankbaar zijn en gedenken met eerbied en liefde. Moge de Schepper hem genadig zijn", zegt het staatshoofd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May