Lackin benadrukt nauwe relatie met Chávez en Venezuela
05 Mar 2013, 19:50
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken


Minister Winston Lackin zegt in een reactie naar aanleiding van de dood van de Venezolaanse president Hugo Chávez dat "ons hart uitgaat naar de kinderen en overige familie maar zeker ook naar het Venezolaanse volk”. In de afgelopen drie jaar is er tussen Suriname en Venezuela een nauwe relatie ontstaan, stelt de minister. Ook de persoonlijke relatie tussen president Chávez en president Desi Bouterse is in deze korte periode hechter geworden.

Chávez heeft getoond een echte vriend van zijn volk en van alle Zuid-Amerikaanse landen te zijn, zegt de bewindsman in een zojuist uitgegeven verklaring.
Gedurende de periode van zijn ziekte in Venezuela en Cuba bleef Chavez meedenken over mogelijke oplossingsmodellen voor problematiek in de Zuid-Amerikaanse regio.
“Hij heeft ons op een belangrijk moment verlaten. Een periode waarbij er enorme veranderingen doorbreken voor de Amerika’s op sociaal- en economisch gebied”, zegt Lackin.

Met betrekking tot de Petro-Caribe deal staan alle gemaakte afspraken overeind en gaat de deal door zoals dat nu het geval is. Deze bevestiging en verzekering heeft Lackin gekregen van de vicepresident en minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela Nicolas Maduro.
Lackin is ervan overtuigd dat het Surinaamse volk op gepaste wijze hun medeleven zal tonen aan de Venezolanen alhier.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May