OW start met integraal ontwateringsproject in Albina
05 Mar 2013, 18:00
foto
De twee winkelgebouwen op de voorgrond zullen afgebroken worden, wanneer de rivierdam van Marowijne wordt gerehabiliteerd.


Het ministerie van Openbare Werken (OW) start binnenkort met een integraal ontwateringsproject in Albina. Oemar Jimidar, coördinator Suriname-Oost van OW, heeft bij een oriëntatiebezoek aan het grensstadje geconstateerd dat iedereen kriskras bouwt op onderhoudsstroken. Ook zijn er riolen gedempt en kraampjes neergezet, zonder dat daarbij is nagedacht over de gevolgen voor medebewoners. In veel gevallen zijn de duikers in het rioleringsstelsel verkeerd aangebracht.

"Deze wildgroei is een van de grote oorzaken van de huidige ontwateringsproblemen in Albina", zegt Jimidar. In het plan is ook herstel van de rivierdam opgenomen. Minister Ramon Abraham van OW heeft bij verschillende gelegenheden tegenover Starnieuws benadrukt dat de bouwsels op de rivierdam moeten wijken wanneer de rehabilitatie begint. "Als ik met mijn werkzaamheden begin, gaat alles weg", zei Abrahams op de vooravond van de herdenking van 33 jaar revolutie op het plein van de Revolutie aan de Waterkant.

Twee toppers uit de regeringscoalitie bezitten winkelgebouwen op de rivierdam. Deze gebouwen verhuren zij aan Chinese ondernemers. "De minister heeft het al gezegd; die bouwsels moeten weg", zegt Jimidar. Het bezoek aan Albina heeft Jimidar op verzoek van assembleelid Ramses Kajoeramari (Mega Combianatie/NDP) afgelegd. Kajoeramari is de mening toegedaan dat geen rechtgeaarde Surinamer problemen zal hebben met deze aanpak. "Ik denk niet dat men ervoor zal kiezen om Albina te laten verzuipen", oppert de volksvertegenwoordiger van Marowijne.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May