Suriname op mijnbouwbeurs in Toronto
01 Mar 2013, 15:30
foto
Een blik op een mijnlocatie in Canada. (Foto: Min. NH)


Suriname zal zich voor het eerst presenteren op de internationale mijnbouwwereld in Toronto, Canada. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en president Gillmore Hoefdraad van de Centrale bank zullen deze internationale bijeenkomst bijwonen van 3 tot 7 maart.

De Prospectors and Developers Association of Canada (PDAC) is goed voor meer dan 30.000 bezoekers uit de mijnbouwwereld. Er wordt een Suriname-Dag gehouden op de conventie om potentiële investeerders aan te trekken, zegt minister Hok. “Suriname staat aan het begin van een nieuwe, grote ontwikkeling op het gebied van de mijnbouw. Of en hoe wij als natie daaruit voordeel kunnen halen, zal afhangen van de manier waarop wij weten in te spelen op de kansen die zich voordoen,” beargumenteert Hok Surinames deelname.

Het gaat om een nieuwe benadering voor de ontwikkeling van de mijnbouwsector, “die tot nog toe afhankelijk was van het initiatief van de investeerders zelf.” In de nieuwe benadering kiest Suriname er zelf voor een actieve rol bij het aantrekken van investeerders en richting te geven aan de ontwikkeling van deze sector.

Extra inspannen
Hok wijst erop dat Suriname zich extra moet inspannen om investeringen naar het land te trekken. “De aangetoonde voorkomens van delfstoffen in Suriname blijven in hoeveelheid en mogelijk in aantal achter bij vele landen in de wereld,” noemt hij als beweegreden.

Naast minister Hok en bankpresident Hoefdraad zijn er ook presentaties van enkele buitenlandse bedrijven die in het land opereren. Het hoofd van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst en een vertegenwoordiger van de goudonderhandelingscommissies maken ook deel uit van de delegatie naar Toronto.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May