Deelnemers beveiligingsbranche willen ordening sector
01 Mar 2013, 04:00
foto
Deelnemers aan het seminar 'Kwaliteitsverbetering en standaardisatie van de beveiligingsbranche'.


Ruim zeventig functionarissen uit de beveiligingsbranche, overheidsinstellingen en het bedrijfsleven hebben deelgenomen aan het seminar ‘Kwaliteitsverbetering en standaardisatie van de beveiligingsbranche’, in de Lalla Rookh ballroom. Het seminar was een initiatief van de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties Suriname (VPBS) in samenwerking met IntEnt Suriname. De bijeenkomst is geopend door minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie.

De bijeenkomst moest basisvoorwaarden en –elementen voor kwaliteitsverbetering en standaardisatie van de beveiligingsbranche opleveren en een aanzet geven een curriculum voor de opleiding van medewerkers in deze branche. Naast de plenaire presentatie-sessies hebben de aanwezigen in kleine groepen deelgenomen aan een drietal interactieve workshops. Na de workshops is er gediscussieerd en zijn de uitkomsten aan het aanwezige publiek gepresenteerd, staat in een persbericht van de VPBS.

Kwaliteitsverbetering en standaardisatie
De deelnemers willen de wildgroei die is ontstaan in de branche tegengaan. Er moeten volgens hen kwaliteitsstandaarden komen, zodat de klanten een goed beeld krijgen van wat zij van de branche mogen verwachten, maar ook wat de branche van haar klanten mag verwachten.

Senior adviseur Openbare orde en Veiligheid, Mark Karg deelde namens het Bureau Nationale Veiligheid mee dat het streven erop gericht is om voor eind augustus 2013 een besluit te nemen over het wel of niet vergunningplichtig verklaren van beveiligingsbedrijven. Hij gaf aan dat de conceptwet uit 2007, over beveiligingsbedrijven en dergelijke, na revisie opnieuw de procedure in moet. Hendrik Setrosentono, commissaris van politie, benadrukte dat beveiligingsorganisaties vitale ketenpartners van de politie zijn op het gebied van veiligheid en dat daar invulling aan moet worden gegeven. “De overheid wacht op u”, aldus Setrosentono

Biekram Ganga, de voorzitter van VPBS zegt dat er een goede stap is gezet in de juiste richting. “Naast de uitgesproken ondersteuning van overheidswege, zien ook de branche ondernemers steeds meer het nut in van de noodzaak tot kwaliteitsverbetering en standaardisatie. De volgende stap moet nu worden gezet, want goede voornemens en goede beloften zijn pas van kracht als alle actoren inderdaad samenkomen en bereid zijn om samen te werken”, wordt Ganga geciteerd in het persbericht.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May