Drie Nederlandse avonturiers zorgen voor consternatie
23 Feb 2013, 22:35
foto
Leden van de Lions club Commewijne hebben een van de avonturiers aan boord geholpen.


Drie Nederlanders die blijkbaar diep in het glaasje gekeken hebben, maakten stiekem hun bootje vast aan de Maratakka II, waarop Lionsclub Commewijne en de muziekgroep 'Yaad Kiya Dil' een feestje houden. Onder de Jules Wijdenbosch brug kantelde het bootje om in de Surinamerivier. Een paar gasten op de boot zagen ineens een man in het water drijven en sloegen alarm. Dit incident vond iets voor half tien vanavond plaats.

Een ooggetuige op de boot vertelt aan Starnieuws dat midden op de rivier de man aan boord is getrokken door omstanders. Een van de andere mannen klampte zich vast aan de reddingsboei van de Maratakka en kon ook aan boord klimmen. De kapitein besloot het vaartuig bij de Haven aan te meren. De derde man, die aanvankelijk nergens te bekennen was, werd gelokaliseerd en klom ook veilig aan boord. Hun bootje was nergens te bekennen. De mannen vertelden doodleuk dat ze muziek hoorden op de boot en omdat ze deze mooi vonden klinken, hebben ze hun bootje vastgemaakt aan de Maratakka.

De politie werd ingeschakeld die met een boot het vaartuig tegemoet is gevaren. Aangezien de stroming sterk was, kwam de politie niet aan boord. De Maratakka is teruggevaren naar de SMS-pier, waar de mannen met de politie mee moesten. Intussen speelde de band nog een vrolijk nummer voor de drie avonturiers die onder gejuich het vaartuig verlieten. Het feest op de boot gaat vrolijk door tot middernacht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May