Ook Inter Rica wint van thuis spelend Santos
24 Feb 2013, 04:00

SV Santos moest ook voor Inter Rica uit Marowijne het hoofd buigen zaterdag in het Nickerie voetbalstadion. Nadat Santos een goede eerste helft speelde, wist Inter Rica de wedstrijd in de tweede helft compleet over te nemen. De club uit Marowijne won uiteindelijk met 3-1 van thuis spelend Santos. De Nickeriaanse club van de topsectie van Surinaamse Voetbalbond heeft geen enkele wedstrijd gewonnen in de eerste ronde.

De ploeg uit Nickerie kwam in de 40ste minuut via een doelpunt van Shaquille Pelswijk op 1-0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na de rust verving de trainer van Inter Rica, Radjen Ramadhin, twee van zijn spitsen en reeds in de 66ste minuut maakte Ferdano Tuinfort de gelijkmaker voor Inter Rica. In de 87ste minuut bracht Regillio Abiting van Inter Rica zijn ploeg op 2-1 voorsprong.
De defensie van Santos begon nonchalant te spelen en het lukte Angelo Asampa om in de 89ste minuut het geheel af te sluiten met nog een doelpunt voor Inter Rica. De eindstand werd 3-1.

De trainer van Ramadhin gaf aan dat hij de tweede helft is ingegaan om de wedstrijd te winnen en de jongens hebben de opdrachten keurig uitgevoerd. Hij is tevreden met het spel. De voorzitter van Santos, Glenn Dors, stelde dat de club niet voldoende traint. Het verlies van Santos is te wijten aan het gebrek aan uithoudingsvermogen. Hij vindt dat de spelers zich meer moeten inzetten om. De club heeft geen van de elf wedstrijden gewonnen, maar belooft beter te zullen presteren in de volgende ronde. Santos heeft in de eerste ronde slechts drie punten kunnen halen uit drie wedstrijden door gelijkspel.