Ruim 80 penitentiaire ambtenaren worden gemuteerd
24 Feb 2013, 02:00
foto
Strafinrichting Santo Boma


Meer dan tachtig penitentiaire ambtenaren en zowat het voltallige bestuur van Gustaaf Gallant worden gemuteerd door de leiding van de Delinquentenzorg van het ministerie van Justitie en Politie. De mensen die geconfronteerd zijn met deze plotselinge mutatie, vinden dat het om rancune gaat.

De penitentiaire ambtenaren zijn in rep en roer over de mutatie. Starnieuws verneemt dat de leden van de bond een algemene ledenvergadering willen aanvragen. Deze kwestie is intussen beland bij Errol Snijders, voorzitter van AVVS de Moederbond, waar de bond onder leiding van Gallant is aangesloten.

Snijders bevestigt tegenover Starnieuws de mutatie. Hij wil deze kwestie echter niet in de pers bespreken. De vakcentrale zal in contact treden met minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Snijders erkent dat het ministerie gerechtigd is om de penitentiaire ambtenaren te muteren, maar hij wil niet vooruitlopen op zaken. De mutatie heeft te maken met alle drie strafinrichtingen. Sommige mensen moeten nu naar Nickerie en anderen zijn gemuteerd naar Paramaribo. Ook Gallant wordt gemuteerd van Santo Boma naar Duisburglaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May