Weg Zanderij tot Bigi Poika afgesloten voor zwaar verkeer
21 Feb 2013, 18:00
foto
De Weg naar West-Suriname vanaf Zanderij tot Bigi Poika is afgesloten voor zwaar verkeer. (Foto: BIC Para)


Vanaf Zanderij tot Bigi Poika is de weg vanaf vandaag afgesloten voor verkeer boven 4 ton. Districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, heeft dit besluit genomen omdat de weg in een zeer slechte staat verkeert. Er zijn reeds afspraken met de commissie van houttransporteurs om voorlopig alle houttransport op dit gedeelte van de weg stop te zetten. Deze maatregelen worden genomen om te voorkomen dat de gemeenschap in het achterliggend gebied van Para geïsoleerd raakt, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

“De vrees bestaat dat de weg verergert als er toch zwaar verkeer hiervan gebruik maakt”, zegt de ressortleider van het gebied Clifton Tjaroemee. Dagelijks reizen schoolkinderen vanuit het gebied naar de scholen op Zanderij en centrum Para. Deze kinderen moeten door de slechte staat van de weg om half vier uit bed om op tijd op school aankomen. Landbouwers reizen ook dagelijks af en aan, naar de markten in Paramaribo om hun producten te verkopen”. De staatsbus komt volgens Tjaroemee al moeilijk door de enorme kuilen die door grote trucks zijn gecreëerd.

Miranda zegt dat door de aanhoudende regens er geen werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden ter verbetering van de wegsituatie. “Zodra het weer opklaart en de zon een beetje schijnt, kunnen de machines van het commissariaat ingezet worden om de conditie van de weg te verbeteren. Dit weggedeelte blijft tot nader orde gesloten”, stelt de districtscommissaris.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May