Dc grijpt in: Geen alcoholverkoop meer in winkels Bernharddorp
19 Feb 2013, 14:30
foto
Een beklad bushuisje voor de winkel op de hoek van de Sawarieweg.Voor deze winkel houden veel dronken mannen zich op. (Foto: BIC Para)


Winkeliers aan de Sawarieweg te Bernharddorp mogen geen alcohol meer verkopen. Ze moeten de deuren ook om 21:00 uur sluiten. Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Para heeft na veel klachten ingegrepen.

De gemeenschap heeft geklaagd over alcoholmisbruik tot laat in de avond voor winkels in de omgeving. “Er worden vernielingen aangebracht aan de bushuisjes en er wordt tot laat in de avond lawaai gemaakt, wat veel overlast veroorzaakt bij de plaatselijke gemeenschap”, zegt Arnold Linger, ondervoorzitter van de districtsraad. Deze klachten zijn ook geuit tijdens de hoorzittingen van ressort Noord. In een brief aan de dc is gevraagd om terstond maatregelen te treffen, deelt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para mee.

Gedrag beu
Miranda stelt het gedrag van de vandalen beu te zijn. Hij heeft veel klachten gekregen van de plaatselijke gemeenschap. De districtsleiding heeft besloten om de openingstijden van alle winkels van omgeving Bernharddorp in te korten tot 21.00 uur. Dit besluit is meteen ingegaan. Het is ook streng verboden om zich voor de winkels op te houden met alcoholhoudende dranken, omdat aan winkeliers/supermarkten geen barvergunningen worden verstrekt. Deze winkeliers mogen geen alcohol meer verkopen, ook niet in fabrieksverpakking.

Miranda heeft afspraken met de politie om extra surveillances uit te voeren. Tegen mensen die in ongepaste dronkenschap verkeren en zich misdragen zal meteen worden opgetreden. Miranda zegt dat de vergunning voor de verkoop van gedistilleerd in fabrieksverpakking tot nader order is ingetrokken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May