Ondernemer Jaikaran hoopt Lely Staete nog te realiseren
19 Feb 2013, 08:00
foto
Het terrein waar het Wanica Ziekenhuis gebouwd zou worden, is intussen ontbost. (Foto: Raoul Lith)


De ondernemer Hemant 'Bobby jr. Jaikaran' van San International Group begrijpt nog steeds niet wat er is gebeurd waardoor besloten is om het ziekenhuis niet meer te bouwen op zijn terrein aan de Indira Gandhiweg. Hiertoe is een contract met de regering gesloten. Intussen heeft ondernemer Sarwen Poenai heeft een terrein aangeboden aan de regering op Houttuin. Jaikaran gaat er nog van uit dat Stadsontwikkelingsproject Lely Staete nog kan worden uitgevoerd.

Jaikaran zegt aan Starnieuws dat met hem niet gesproken is over eventuele problemen die er zouden zijn. Integendeel heeft hij al die tijd goed contact onderhouden met minister Ramon Abrahams van Openbare Werken en assembleelid Charles Pahlad. "Als er een probleem was, konden wij dat uitpraten. Wij hebben het terrein intussen ontbost en de weg ernaar toe is aangelegd. Er is inderdaad een hypotheek op het terrein, maar ik heb twintig hectare. Ik zou de tien hectare schuldvrij opleveren. Mij is nooit gezegd dat dit een probleem is", stelt Jaikaran. Formeel heeft hij ook nog niks gehoord over het afblazen van het ziekenhuis waar het bord is onthuld door Bouterse op 12 oktober vorig jaar.

Lely Staete
De ondernemer zegt ruim vijf jaar bezig te zijn met het Stadsontwikkelingsproject Lely Staete. Het ziekenhuis maakt hier deel van uit. Jaikaran hoopt nog steeds dat de regering mee zal werken om deze plannen verder gestalte te geven. Het gaat om een groot project waarbij de medewerking van de overheid nodig is. Over deze plannen is de regering volledig ingelicht.

In delen wordt er een stadscentrum ontwikkeld, waar behalve 5000 mensen in zullen wonen, ook ruimte zal zijn voor onder andere scholen, medische voorzieningen, hotel, winkelcentrum, business center, financiële instellingen, uitgangscentra, bus terminal en recreatie. Hij gaat ervan uit dat het probleem uitgesproken wordt. Als de regering een andere locatie kiest voor het ziekenhuis, is er nog steeds samenwerking mogelijk volgens Jaikaran. Hij hoopt dat om de tafel dit vraagstuk kan worden opgelost.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May