Storing boven Suriname trekt woensdagnacht weg
19 Feb 2013, 00:00
foto


Tot in elk geval woensdag zal Suriname nog last hebben van een storing, die de noordoostelijke richting opgaat. In de nacht zullen er lichte regenbuien optreden, die af en toe gepaard kunnen gaan met windstoten. Vooral in de nacht van dinsdag op woensdag zal de storing iets meer merkbaar zijn. Dit laten satellietbeelden zien, zegt meteoroloog Jimmy Samijo aan Starnieuws.

Samijo legt uit dat wanneer de storing zich verplaatst, er rukwinden kunnen ontstaan. Dat is het geval geweest maandagavond in de dorpen Wakibasu I en Kadjoe. "Wanneer de storm zich verplaatst, rukt ze zich ook los en dat gaat gepaard met windstoten", zegt Samijo. De storing in de atmosfeer is sinds 10 februari merkbaar. Landelijk valt er meer neerslag dan normaal.

Uitlopers van het lagedrukgebied in de noordelijke halfrond zijn tot de kust van de Guyana's merkbaar. Dit veroorzaakt door de interactie met de Inter Tropische Convergentie Zone de storing waarmee Suriname te kampen heeft. Door de zware regenbuien raakten grote delen van het land blank. Enkele scholen moesten hun deuren sluiten. Samijo verwacht in de middaguren enkele stevige buien en daarna in de nacht van dinsdag op woensdag. Dan zal de storing de oceaan opgaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May