Oemrawsingh richt pijlen op Hooghart in 'Grun Dyari'
17 Feb 2013, 13:00
foto
Sunil Oemrawsingh, secretaris van afdeling Paramaribo, zaterdagavond in 'Grun Dyari'.


Vakbondsleider Ronald Hooghart heeft geen boodschap aan de pijlen die Sunil Oemrawsingh, secretaris van de NPS-afdeling Paramaribo, op hem richtte zaterdagavond. "Ik ben al dertig jaar kampioenvechter van de NPS, wat moet ik met een lichtgewicht als Oemrawsingh die niks betekent in de partij", reageert Hooghart tegenover Starnieuws.

Oemrawsingh zei tijdens de 'Opo Yari' bijeenkomst van de afdeling Paramaribo van de NPS dat de partij mensen niet gemakkelijk royeert. Hooghart zou in opdracht van zijn 'baas Bouterse' handelen en zou bezig zijn om een tweespalt teweeg te brengen in de NPS. "Yu ne kon ini Grun Dyari in opdracht van je baas. De NPS is één en ondeelbaar. We royeren mensen niet gemakkelijk in de NPS ook al kan het volgens de statuten. We hebben een zelfreinigingssysteem", zei Oemrawsingh.

Regering met rancune bezig
"Er zijn zeven mensen ontslagen bij ATM. Nog steeds is deze kwestie niet geregeld terwijl de hooghartige vakbondsleider dat in orde zou maken", sneerde Oemrawsingh naar Hooghart. Volgens de politicus zijn per 1 januari honderden mensen van de betaalrol afgevoerd, omdat hun procedure niet is rondgekomen. Oemrawsingh stelde dat er sprake is van rancune. Hij haalde aan dat Hooghart de belangen van de werknemers niet kan behartigen, maar tweespalt wil zaaien in de NPS.

Hooghart merkt op dat hij bezig is met de zaak van de zeven mensen van ATM. Hun contract was verlopen waardoor zij van de lijst zijn afgevoerd. De vakbondsleider deelt mee dat hij over deze kwestie en van andere personen een gesprek heeft gehad met president Desi Bouterse. "De president heeft mij gezegd om de zaken in orde te maken met directeur Eugéne van der San van het kabinet", zegt Hooghart. Hij haalt aan dat de vorige regering nagelaten heeft om de procedure in orde te maken en de mensen in dienst te nemen. "Oemrawsingh kletst een hele hoop maar hij kan niks doen voor mensen. Hij maakt het probleem alleen maar erger, terwijl de fout door zijn eigen mensen gemaakt is", kaatst Hooghart terug. Hij voegt eraan toe in opdracht van niemand te werken, maar uit vrije wil zaken te doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May