Rusland: Hoge prijs voor 5% extra in mijn Surgold
17 Feb 2013, 03:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zegt dat Suriname US$ 350 miljoen moet neertellen voor vijf procent extra participatie in de goudmijn van Surgold. De vorige regering, waar Rusland minister van Natuurlijke Hulpbronnen was, had al een overeenkomst van 20%. Er moest toen US$ 100 miljoen geïnvesteerd worden in de goudmijn in het Meriangebied in oost-Suriname.

Rusland vroeg zich zaterdagavond af in 'Grun Dyari' tijdens de 'Opo Yari' vergadering van de afdeling Paramaribo, wat de prijs is die Suriname moet betalen voor de 25% die afgesproken is met Surgold (joint-venture tussen Suralco en Newmont). De NPS-voorzitter zei dat de mensen die nu in de regering zitten, enorme kritiek hadden op de gouddeal. Zij vonden 20% maar niks en vonden toen dat ten minste 50% uit de deal gehaald moest worden.

"Moesten we drie jaar wachten om vijf procent meer uit te halen?", stelde Rusland. Hij merkte op dat toen gesteld werd dat de Nieuw Front regering een uitverkoop houdt van de natuurlijke hulpbronnen. De politicus zei dat hij niet te diep op deze zaak in zal gaan. De overeenkomsten worden behandeld in De Nationale Assemblee. De NPS heeft zich afzonderlijk en ook in Nieuw Front verband gebogen over de deals. Er zijn diverse zorgpunten geconstateerd. Het wachten is op de behandeling in het parlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May