Botopasie droogt Santos af in eigen huis met 8-1
17 Feb 2013, 01:00
Het team van Botopasie heeft met 8-1 gewonnen van Santos in Nickerie.

SV Santos heeft zaterdag voor eigen publiek een 8-1 nederlaag moeten incasseren van promovendus Botopasie. Na 5 minuten spelen scoorde Armando Lugaard van Botopasie het eerste doelpunt. In de 8e minuut kreeg Botopasi een droomkans, de doelman van Santos werd omspeeld maar de paal bracht redding.
In de 13e minuut was het weer raak. Adillio Seedo kreeg een dieptepass en hij maakte geen fout. Doelpunt nummer 2 was een feit. Seedo had de smaak duidelijk te pakken, want terwijl de spelers van Santos het 2e doelpunt aan het verwerken waren, scoorde hij in de 15e minuut doelpunt nummer 3.
De ploegen zochten de kleedkamers op bij een ruststand van 3-0 voor Botopasie.

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen Michillio Lim Hok Koen van Santos de achterstand verkleinde. Hij bracht de stand in de 49e minuut op 3-1. Met het doelpunt van Lim Hok Koen waren de jongens van Botopasie wederom klaar wakker. In de 68e minuut maakte Seedo zijn hattrick. Hij noteerde het vierde doelpunt. Botopasie verzwaarde de druk op het doel van Santos en in de 71e minuut maakte Armando Razack van Santos een auto goal en bracht de stand op 5-1 voor Botopasie. In de 76e minuut maakte Gerson Doekoe doelpunt nummer 6 voor Botopasie. Novelle Akiemboto vond dat niet genoeg en noteerde in twee minuten later het zevende doelpunt. In de 85e minuut bracht de speler Kunde Wens de stand op 8-1, wat ook de eindstand werd.

De trainer van Botopasie Osnie Jabini, zei vanaf begin dat zijn team in Nickerie is voor de volle winst. De ploeg had zich goed voorbereid op deze wedstrijd. Jabini had de laatste wedstrijd van Santos in Paramaribo geanalyseerd. De club had de beelden opgevraagd bij een lokaal televisiestation om het spel van Santos te bekijken. De trainer van Santos, Lesly Leisner, gaf aan dat er nog 12 wedstrijden gespeeld zullen worden. Santos zal moeten winnen om zich te handhaven in de topsectie. Met dit verlies blijft Santos steken op de laatste plaats met slechts 3 punten.