Miskin hoopt ontwerp wet begin maart rond te hebben
17 Feb 2013, 09:00
foto
Minister Michael Miskin


Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) hoopt begin maart de ontwerpwet 'minimumloon' in te dienen bij de raad van ministers. Hij had dit eerder willen doen, maar niet alle partners zijn nog zover. De Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) had uitstel tot medio februari gevraagd.

In een onderhoud dat het Tripartiet Overleg had met president Desi Bouterse, vicepresident Robert Ameerali en regeringsadviseurs in Residence Inn zaterdag, is ook het proces rond het minimumloon aan de orde geweest. Verder is er gesproken over het sociaal zekerheidsstelsel en de algemene ziektekostenverzekering. De president is geïnformeerd over de stand van zaken.

Tijdens het onderhoud met de president zijn er geen besluiten genomen. Maandag komt het Tripartiet Overleg weer bijeen. Het Arbeids Advies College heeft intussen ook een visie gegeven over het minimumloon. Indien alle partijen hun zienswijze gegeven hebben, kan de ontwerpwet worden behandeld in de raad van ministers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May