Ander aanbod: Wanica ziekenhuis verhuist naar Houttuin
16 Feb 2013, 00:00
foto
Dit bord onthulde president Desi Bouterse op 12 oktober vorig jaar aan de Indira Gandhiweg.


Het ziekenhuis van Wanica zal niet meer verrijzen aan de Indira Gandhiweg op Lelydorp. Starnieuws verneemt dat de regering een terrein aan de Houttuin heeft gekregen van de ondernemer Sarwen Poenai. Eerder heeft de topman van San International Group en Lelystaete, Hemant Bobby jr. Jaikaran, tien hectare beschikbaar gesteld voor de bouw van het ziekenhuis. Op 12 oktober werd het bord onthuld door president Desi Bouterse.

Jaikaran geconfronteerd met de informatie over het niet doorgaan van de bouw van het ziekenhuis op zijn terrein, zegt aan Starnieuws dat hij slechts geruchten erover gehoord heeft. "Ik heb niet vernomen van de regering dat het ziekenhuis niet meer gebouwd wordt op het terrein dat beschikbaar is gesteld. Wij hebben een overeenkomst gesloten hierover. Intussen zijn er heel wat werkzaamheden verricht om het terrein te ontbossen en op te hogen", deelt Jaikaran mee.

Schuld op terrein
Vernomen wordt dat het terrein dat beschikbaar is, vier hectare zou zijn waarop bovendien een hypotheek gevestigd is. Jaikaran benadrukt dat aan de regering beloofd is tien hectare. Ook al zou er een schuld op zijn, bij de oplevering zou de tien hectare schuldvrij zijn. Overeengekomen is met de regering dat San International Group maximaal een jaar de tijd heeft om het terrein bouwrijp te maken en de infrastructuur in orde te maken. Ook de regering zou in de tussentijd alle stappen ondernemen voor de bouw van het ziekenhuis, dat een schenking is van de Volksrepubliek China.

Intussen heeft de regering een eigendomsterrein van Poenai beschikbaar gekregen te Houttuin. Naast de tien hectare komt er ook nog zes hectare bij voor de bouw van een universiteit en een sportcomplex. Het gaat om bouwrijp terrein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May