Groothandelaren verkopen tot half 8 bij Centrale Markt
14 Feb 2013, 23:00
foto
Harrypersad Bodhitewarie, voorzitter van Agras en districtscommissaris Mohamad Kasto schudden elkaar de hand na een akkoord over verkoop bij de Centrale Markt. Minister Stanley Betterson kijkt toe. (Foto: RO)


De groothandelaren mogen tot half acht 's morgens bij de Centrale Markt hun producten verkopen. Dit is donderdag overeengekomen met het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) en de Agrarische sector in Suriname (Agras).


Er is een drie punten tellende overgangsregeling getekend in bijzijn van minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Vijf vertegenwoordigers van de Agras en de leiding van de Centrale Markt, vertegenwoordigd door districtscommissaris Mohamad Kasto tekenden de overeenkomst. Dit meldt het ministerie van RO. De Agras en de marktleiding zaten geruime tijd overhoop met elkaar. Zij klopten aan bij Betterson en vandaag togen zij met groenten en al naar het kabinet van de president.

Agras had toestemming om tot zeven uur te verkopen bij de markt. De groothandelaren stellen dat de tijd te kort is omdat tegen die tijd zij nog met veel groenten zitten. Andere standhouders die in het klein verkopen, klaagden dat zij dan ook niet aan bod komen als groothandelaren langer blijven verkopen. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt. De verdere regelgeving zal worden gedaan door de commissie Marktwezen onder voorzitterschap van gewezen districtscommissaris Raymond Landburg.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May