Miskin wil actieplan voor vergroting capaciteit coöperaties
12 Feb 2013, 20:00
foto
Minister Michael Miskin van ATM met de nieuwe Raad voor het Coöperatiewezen (RACO).


De nieuwe leden van de Raad voor het Coöperatiewezen (RACO), zijn onlangs geïnstalleerd door minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM). De raad staat onder leiding van Yvonne Cheuk A Lam en bestaat uit functionarissen van verschillende ministeries en coöperaties. Glenn Swamipersad is de nieuwe secretaris van de RACO.

De nieuwe raad telt negen leden. Er zijn namens de vertegenwoordigende organisaties ook plaatsvervangende leden benoemd. Miskin heeft de raad opgeroepen om te gaan werken aan een actieplan dat moet resulteren in directe ondersteuning aan coöperaties ter vergroting van hun capaciteit.

Collectief initiatief
RACO is een werkarm van het ministerie die het coöperatiewezen in Suriname stimuleert. Suriname kent verschillende coöperaties. Deze raad legt vooral de nadruk op het collectief initiatief van kleine zelfstandigen. Hierdoor wil het ministerie personen aansporen tot productieve werkgelegenheid. Begeleiding en trainingen in het samenwerken van personen en organisaties, zijn vaste activiteiten van de raad.

Coöperatie is een vorm van samenwerken die door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) wordt aanbevolen aan lidlanden. Coöperaties zijn over het algemeen verenigingen van kleine zelfstandige ondernemers uit eenzelfde bedrijfssector ter behartiging van hun zakelijke belangen, zegt de voorlichting van ATM.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May