Kinderen aanrijding Saramacca op Intensive Care
12 Feb 2013, 15:30
foto


De twee kinderen die betrokken waren bij de aanrijding in Saramacca gistermiddag, zijn opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zeven personen, vijf volwassenen en twee kinderen van twee en drie jaar, zaten in de personenauto die tegen een DAF-truck knalde ter hoogte van de Larecoweg. De bestuurder van de personenauto reed met zes inzittenden vanuit Paramaribo richting Calcutta.

Volgens verklaring van de bestuurder week hij ter hoogte van km 30 uit voor een voorrijder. Tijdens deze manoeuvre raakte de auto van de weg en belandde helemaal op het voorterrein van een winkelpand, waar de truck geparkeerd was. De chauffeur van de truck was op dat moment in de winkel. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder met een zeer hoge snelheid moet hebben gereden en de controle over de besturing van zijn voertuig verloor. Hij kwam vervolgens frontaal in botsing met de stilstaande truck. Door de slag werden de twee kinderen uit het voertuig geslingerd.

De bestuurder en overige inzittenden die bekneld raakten, werden door de brandweer bevrijd uit hun benarde situatie. Per ontboden ambulances zijn de zeven gewonden vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Ze zijn allen ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen. Het rijbewijs van de bestuurder die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd. De materiële schade aan de personenauto is aanzienlijk. Dit meldt de politie voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May