Ambassadeur Kurban zal zich concentreren op integratie
12 Feb 2013, 14:00
foto
President Desi Bouterse feliciteert Nisha Kurban-Baboe. Zij werd in Nickerie beëdigd tot buitengewone en gevolmachtigd ambassadeur.


President Desi Bouterse heeft vanmiddag in Nieuw Nickerie Nisha Kurban-Baboe beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur. Zij zal Suriname als ambassadeur in buurland Guyana vertegenwoordigen. De focus zal liggen op verder integratie in de regio. Bouterse sprak lovende woorden uit aan het adres van ambassadeur Manorma Soeknandan die het land heeft gediend in Guyana en bij de Caricom. Nu wordt de fakkel overgenomen door Kurban.

Bouterse merkte op dat hoewel Soeknandan uit een andere politieke partij (VHP...red. Starnieuws) komt, zij zich met geheel haar vermogen heeft ingezet voor het land. Mede hierdoor heeft Suriname een goede beurt kunnen maken tijdens zijn voorzitterschap van Caricom. De president merkte op dat Suriname veel kader heeft en hij is er trots op dat iedereen op diverse ministeries zich heeft ingezet voor de Surinaamse zaak.

Integratie
De president was ook vol lof over de instelling van Kurban. Hij stelde haar als voorbeeld voor de jongeren in de Nationale Democratische Partij. Bouterse merkte op dat Kurban al jarenlang de oogappel is van de partij. Zij heeft zich op eigen kracht enorm ingezet en is de partij blijven dienen. Anderen van dezelfde periode hebben diverse functies gekregen. Uiteindelijk werd mede op instigatie van assembleelid Rashied Doekhie besloten Kurban tot ambassadeur te benoemen. Zij heeft sociologie gestudeerd en zich anderhalf jaar voorbereid op de diplomatieke carrière.

In haar dankwoord benadrukte Kurban dat haar beleid op integratie gericht zal zijn. "Wij zullen ons concentreren op wat ons bindt en niet wat ons scheidt", merkte zij op. Bouterse benadrukte ook dat het gaat om integratie en niet om problemen die in de koloniale periode zijn ontstaan, doelende op het grensdispuut. Bouterse zei een goede basis voor samenwerking gelegd te hebben in 2010 toen Bharat Jagdeo president was van Guyana. Dit beleid wordt voortgezet door zijn opvolger Donald Ramotar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May