Trainers tevreden met uitkomst radioworkshop overheid
04 Feb 2013, 22:00
foto
De voorlichters, trainers en speciale gasten bij de certificaat-uitreiking. (Beeld: René Gompers)


Overheidsvoorlichters hebben in een gezellige sfeer de radioworkshop vandaag afgesloten. 62 voorlichtingsmedewerkers uit stad, district en binnenland zijn een week lang getraind in het maken van radioprogramma’s. De training is bedoeld om de overheid in staat te stellen effectiever met de samenleving te communiceren. De trainers Harmen Boerboom, Rachel Koningsbloem-Pinas, Rosita Leeflang en Jef Kramer zijn onder de indruk van de deelnemers en de geleverde producties.

De deelnemers zijn getraind in tekstschrijven, interviewtechnieken, presenteren en monteren. Om het geleerde in de praktijk te toetsen hebben de deelnemers in groepen, al dan niet via hoorspelen, aan enkele reportages gewerkt. De groep met de beste productie werd beloond met een 'enveloppe met inhoud'.
De radioworkshop is onderdeel van het trainingsprogramma van de overheid. De ambtenaren zijn eerder getraind in 'Krant en Fotografie' en 'Internet en Website onderhoud'.

Verrast met inzet
Kramer is verrast door de creativiteit en de inzet van de voorlichters. "Er is niet alleen geluisterd maar het geleerde is toegepast om sfeervolle items te krijgen. Het is duidelijk dat er diep nagedacht is." Boerboom voegt er aan toe dat "met wat kleine correcties de producties zo uitgezonden kunnen worden". Vivian Gordon, directeur op het kabinet van de vicepresident, drukte de deelnemers op het hart om verder te gaan en om de toekomstige producties kwalitatief hoog te houden.

De opzet van de workshop was ook om de verschillende diensten op de ministeries samen te laten werken. Het thema was 'Samenwerken aan het professionaliseren van de overheidscommunicatie'. "De mensen zijn in die korte tijd naar elkaar toe gegroeid en hebben elkaar beter leren kennen", zegt Daniëlla Tauwnaar, coördinator van de Nationale Voorlichtings Dienst. Ze voegt er aan toe dat de radioworkshop herhaald zal worden. "Volgens onze laatste inventarisatie telt de overheid 150 voorlichters. Vandaag hebben 62 de workshop afgerond en de rest wordt de komende tijd getraind. Alle voorlichtingsmedewerkers worden getraind in de verschillende media". Medio 2013 volgen de trainingen voor Televisie, Filmen en Montage.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May