Mei Lan Club verwent seniorenburgers
04 Feb 2013, 20:00
foto
Een seniorenburger ontvangt van een kind een banner met gelukwensen in het Chinees, tijdens een cultureel evenement in Kong Ngie Tong Sang. (Foto: Ranu Abhelakh)


De Mei Lan Club heeft op zondag culturele optredens verzorgd voor seniorenburgers in het verenigingsgebouw van Kong Ngie Tong Sang. “Wij hadden allang het idee om iets gezelligs te organiseren voor de oudjes om ze in de bloemetjes te zetten”, zegt Agnes Lieuw-On aan Starnieuws en SCTV. Initiatiefneemster Lieuw-On vertelt dat deze groep van personen vaak wordt vergeten.

De Mei Lan Club, genoemd naar een orchidee, is onlangs opgericht en bestaat uit een groep vrijwilligers, merendeels dames van Hakka origine. “Wij willen sociaal culturele activiteiten ontplooien onder de Surinamers. Toevallig valt deze activiteit in de periode van het Chinees Nieuwjaar.” Lieuw-On ervaart de dag als geslaagd. Er zijn dansjes door kinderen opgevoerd, pianospel en er was een speciale Kung Fu demonstratie. Traditionele hapjes en drankjes zijn door de kinderen rondgedeeld. In de zaal zitten senioren met familie, vrienden van de club en leden van de ‘Chinese Women Federation of Suriname’. Voorzitter Yau Kum Hung zegt dat haar vereniging zich onder andere bezighoudt met fitness en traditionele dansen voor vrouwen. “Wij willen daarom graag samenwerken met Mei Lan Club.”

Donaties
Ook de Sociaal Culturele Vereniging Chung Tjauw heeft zondagavond haar nieuwjaar show gehouden in Lucky Twins. Voor de tweede keer heeft de organisatie donaties aan sociale instellingen gedaan. Zo hebben Huize Tyltyl, Huize Emma en de Soroptimist International Club elk een bedrag van SRD 2000 uit handen van Chung Tjauw-voorzitter Chou Joe Jin ontvangen. Vertegenwoordigers hebben in het kort aangegeven op welke wijze de donatie besteed zal worden: Huize Tyltyl zal bedden en keukenspullen aanschaffen, Huize Emma wil het geld besteden aan voeding, terwijl de Soroptimisten een onderzoek willen doen naar de voorkomens van suikerziekte op de lagere scholen.

Het hoogtepunt voor de kleintjes was het uitdelen van de traditionele ‘rode enveloppen’. De conferencier vraagt de ouders om de kinderen in rijen naar voren te brengen. Bij het zien van zoveel rode enveloppen in de handen van de Chinese ambassadeur Yuan Nansheng en Chou Joe Jin, zijn de kinderen naar voren gestormd om als eerste eentje te bemachtigen. Zelfs moeders met baby’s op de arm hebben de ‘gulle gevers’ omringd. De rode enveloppe symboliseert het aantrekken van geluk. Het programma is voortgezet met voordrachten, zang en dans, waaronder de populaire Gangnam Style.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May