Workshop moet veiligheid luchtvaart vergroten
04 Feb 2013, 18:00
foto
Deelnemers aan de luchtvaartworkshop. (Foto: Raoul Lith)


De vijfdaagse luchtvaartworkshop die vandaag van start is gegaan, moet de verschillende aspecten van veiligheid in deze branche verhogen. De sector krijgt genoeg tools mee om dreigingen en calamiteiten in de luchtvaart te voorkomen. Dit zegt minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

De workshop ‘Aviation security risk management’ wordt gehouden door de International Civil Aviation Organization (ICAO). Suriname treedt hierbij op als gastland. De landen Aruba, Bonaire, Curaçao, Guyana, Sint Maarten en Trinidad & Tobago nemen ook deel hieraan. Deze landen werken samen en wisselen van gedachten om de risico’s in de luchtvaart te verminderen door steeds bewustwordingsprogramma’s op te stellen. Hierin worden de verschillende gevaren zoals hi-jacking, airport veiligheid, storingen in de luchtvaartlijnen, terroristische aanvallen en bommeldingen besproken.

Trefzeker handelen
De TCT-bewindsman merkt op dat de landen zich moeten houden aan het programma. Door jaarlijks bijeen te komen, wordt het programma steeds bijgewerkt en versterkt. “Ook in Suriname worden wij bedreigd. Denk maar aan de bommeldingen die gedaan worden. Dit is ook een manier van bedreigen en de mensen die betrokken zijn in zo een branche moeten dan precies weten hoe ze hiermee moeten omgaan. De veiligheid van de luchtvaartdienst komt op de eerste plaats”, deelt Pinas mee.

Daarnaast vertelt de bewindvoerder dat er een overeenkomst in voorbereiding is met de American Airline. Deze bevindt zich al in de finale fase. Volgens Pinas is het erg belangrijk dat Suriname bereikbaar is voor de rest van de wereld. Ook moet het land airlines van andere landen kunnen accommoderen. Hierdoor kan ook toerisme groeien.
De workshop zal vrijdag afgesloten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May