Hoofdredacteur ‘Times’ moe van schrijven redactioneel krant
04 Feb 2013, 05:00
foto


Hoofdredacteur van Times of Suriname , Alirio Polsbroek, is er moe van om al jarenlang er alleen voor te staan het redactionele artikel van de krant te moeten schrijven. “Het heeft niets te maken met geen enkele invloed van de eigenaar van de krant die nu is toegetreden tot de NDP”, zegt de hoofdredacteur aan Starnieuws.

Eigenaar en ondernemer Dilip Sardjoe, eerder voorzitter van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD), maakte in december van het vorige jaar een publieke overstap naar de NDP, van president Desi Bouterse.

Discussie op FaceBook
Het gemis van een redactioneel artikel in Times is gespreksonderwerp op de FaceBook. De discussie rond het niet meer verschijnen van het hoofdredactioneel artikel van de krant werd aangewakkerd door parlementariër Ruth Wijdenbosch van het Nieuw Front/NPS. In haar commentaar op FaceBook merkt Wijdenbosch op, dat al enkele weken het redactioneel artikel niet is verschenen. Op de vraag aan de FaceBook lezers wat de reden hiervoor zouden kunnen zijn, zijn tal van meningen en suggesties gegeven. Zo wordt gesuggereerd dat het redactioneel niet meer verschijnt vanwege het opgaan van de BVD in de NDP.

Polsbroek ontkent dat dit het geval is. Volgens hem is er op zijn redactie weinig belangstelling om een bijdrage te leveren aan het redactioneel artikel. “Het wordt dan steeds mijn eigen mening die ik neerschrijf en dat moet het niet zijn”, vindt Polsbroek, die er aan toevoegt dat hij allang er mee had willen stoppen. Hij heeft ruim zeven jaar het commentaar van de krant geschreven. Hij zegt zich er wel van bewust te zijn dat elke krant een redactioneel artikel moet hebben, maar dat, dat een mening moet zijn van de totale redactie van de krant en niet van een enkele persoon. Daarom heeft hij er nu ook maar de brui aan gegeven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May