Simons naar bestuursvergadering parlementen OAS
04 Feb 2013, 03:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zal midden februari naar Colombia afreizen. Daar zal zij als waarnemend voorzitter van de parlementen van lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) voorbereidende gesprekken voeren voor een plenaire bijeenkomst. Deze vergadering wordt in de maand mei in Suriname gehouden.

Simons zegt aan Starnieuws dat naast deze bestuursvergadering er ook andere vergaderingen zijn die te maken hebben met vrouwenissues en andere belangrijke vraagstukken over de landen in de regio. Met haar reist ook mee fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, die ook de voorzitter is van de vaste commissie van Buitenlandse Zaken.

Vrouwenissues
Simons legt uit dat er binnen dit parlement een speciale groep vrouwelijke parlementariërs is die zich bezighoudt met onderwerpen de vrouw rakende. Zo zal op een van de vergaderingen gesproken worden over het aantal vrouwen dat als volksvertegenwoordiger zitting heeft in de verschillende parlementen. “Suriname is een van de landen waar het aantal vrouwelijke vertegenwoordigers steeds minder aan het worden is”, zegt Simons. Naast de specifieke problematiek rond vrouwen zijn er algemene issues, die ook vanuit het perspectief van de vrouw besproken worden. Simons de voorzitter van de vrouwelijke parlementariërs.

Simons deelt mee dat er werk van wordt gemaakt om naast de parlementen van de lidlanden van de OAS, ook de parlementen van de Caribische regio beter te laten participeren in deze meetings. Simons zegt dat deze week, nadat de voorbereidingen zijn afgerond er vanuit het parlement meer informatie zal komen over de in mei te houden vergadering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May