Bouterse waarschuwt voor animositeit binnen NDP
04 Feb 2013, 01:00
foto


Voorzitter Desi Bouterse van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft een ernstige waarschuwing laten horen over de animositeit binnen de gelederen van de partij. Bouterse zei zaterdag tijdens een partijbijeenkomst in het district Para dat leden met elkaar ruziën. Hij merkte op dat dit zeker het geval is in het district Wanica. “Partijleden in dat district, waar we maar drie zetels hebben vliegen elkaar in de haren in plaats van heel hard te werken aan een vierde”, zei Bouterse.

De NDP-afdeling Wanica is het helemaal niet eens met Bouterse die Rabin Parmessar heeft teruggefloten en gekozen heeft voor Charles Pahlad. De structuren roeren zich en eisen dat deze zaak teruggedraaid wordt.
Bouterse zei in Para dat de grootste vijand van de NDP, niemand anders is dan de NDP-er zelf. “De animositeit zie ik in de structuren en raden binnen de partij, terwijl we er niet bij stil staan dat wij nog een grote job hebben te doen”, zei Bouterse. Volgens hem zal de interne vijandigheid binnen de NDP met veel tact en harmonie opgelost moeten worden. Al geruime tijd is er in de verschillende structuren van de NDP een groeiende mate van vijandigheid en partijdigheid waar te nemen. In Wanica is deze vijandigheid, zoals Bouterse zegt, uit de hand gelopen.

Infrastructuur aanpakken
De partij heeft een ‘opo yari’ bijeenkomst gehouden in Para. Daar hebben partijtoppers zoals de parlementariër Lesley Artist, hoofdbestuurslid Ramon Abrahams (minister van Openbare Werken) en Bouterse het woord gevoerd. Abrahams heeft daar de belofte gedaan dat uiterlijk 1 juli 2014 de nieuwe Carolinabrug zal worden opgeleverd. Volgens de minister zal die brug een zijn van een behoorlijke kwaliteit. “Die garantie geef ik en zet ik mijn naam eronder”, zei Abrahams. Bouterse prees districtscommissaris Jerry Miranda, die volgens de partijvoorzitter bekend staat als een van de beste en hardwerkende districtscommissarissen.

Abrahams zei dat de infrastructuur van het district verder zal worden aangepakt. Hierover zijn hij en Miranda bezig te kijken naar enkele projecten die uitgevoerd moeten worden. Op de NDP-vergadering is aangegeven dat het district een betere ontwikkeling tegemoet zal gaan met de komst van de nieuwe brug over de Surinamerivier. De agrarische sector zal hard worden aangepakt. Het district zal een radiostation krijgen en een educatiecentrum. De NDP zal in het district ook een nieuw partijgebouw opzetten. Bouterse heeft echter steeds benadrukt dat deze wenselijkheden moeilijk of niet van de grond komen wanneer in de partij er een groeiende vijandige sfeer is tegenover elkaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May