Shyamnarain pleit voor brede consensus voor gouddeals
01 Feb 2013, 00:00
foto
Roy Shyamnarain met 'een bar geleend goud'. (Beeld:
René Gompers)


Newmont neemt medio februari een besluit over Merian. De timing is essentieel. Fiscalist Roy Shyamnarain vindt dat er niet te lang gewacht moet worden om een besluit te nemen over de gouddeals. Er is al genoeg tijd verloren gegaan. Hij zei op een druk bezochte lezing van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) donderdagavond dat de gouddeals uit de eng politieke sfeer gehaald moeten worden.

Shyamnarain benadrukte dat in de gouddeals in elk geval de belangen van het land behartigd zijn. "No deal is perfect. One way or another moeten wij bereid zijn om naar elkaar te luisteren", zei hij. De inleider merkte op dat om de uitdagingen die de goudsector biedt aan te pakken, een brede consensus is vereist op alle niveaus. "Gezien het hogere belang van de natie moeten wij het met z'n allen eens zien te worden", stelde Shyamnarain die het belangrijk vindt om draagvlak te verwerven voor de gouddeals in de samenleving.

De inleider zei dat Suriname voor tal van uitdagingen staat. Hij pleitte ervoor om investeringskapitaal te mobiliseren. Hetzelfde geldt voor expertise voor het beoordelen van de feasibility en studie van milieu-effecten. Er zijn diverse zaken waar invulling aan gegeven moet worden, zoals de bemensing van management en staf van RoS NV, die door de staat zal worden opgericht. Hij hoopt dat in De Nationale Assemblee de gouddeals zo spoedig mogelijk aan de orde zullen komen.
Advertenties