Standhouders actief betrokken bij onderhoud markt Moengo
30 Jan 2013, 02:00
foto
De pas gerenoveerde openbare markt te Moengo.


Toekomstige standhouders van de nieuw opgezette openbare markt te Moengo, krijgen met andere belanghebbenden de gelegenheid om hun bijdrage te leveren aan het onderhoud en beheer van de markt. Tijdens een bijeenkomst op het commissariaat te Moengo, zijn ze geïnformeerd over fase 2 van het opzetten van de markt. In deze fase gaat het om het bestraten van de omgeving, de aanleg van een steiger, het beplanten met schaduwbomen en het verlichten van de omgeving.

De aanbestedingen worden in februari gehouden en de planning is om in mei de markt te openen. Op de bijeenkomst met bijkans 50 deelnemers, werd het bestek behandeld en de organisatie van de markt, standgelden en diverse marktproducten besproken. Aan het einde van de avond zijn acht vrijwilligers geïnstalleerd die de marktmeester zullen bijstaan bij het onderhoud van de markt en omgeving. Deze vrijwilligers krijgen van het Decentralisatie Bureau een training in communicatie en conflicthantering.

Actieve deelname standhouders
De markt moet een toeristische attractie worden en daar moeten de standhouders hun bijdrage aan leveren. Er zullen scholen worden benaderd om muurschilderijen te maken en er wordt een prijsvraag gekoppeld aan de naamgeving van de markt. De groep standhouders bestaat uit vroegere standhouders, huidige verkopers langs de straat en nieuwe standhouders. De aanwezigen op de bijeenkomst deden actief mee en stelden vragen over onder meer de mogelijkheid voor overdracht van oude vergunningen op naam van hun kind, verkoop van groentewaren in winkels en wijze van toewijzing van de stands.

Het is de bedoeling dat er meerdere bijeenkomsten worden gehouden met standhouders, het traditioneel gezag, NGO’s, georganiseerde vrouwelijke landbouwers en jongeren, zegt het Decentralisatiebureau in een persbericht. Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en het Decentralisatiebureau. Het communicatie- en participatieplan markt Moengo, wordt uitgevoerd door de in oktober 2012 ingestelde Burgerparticipatie- en Voorlichtingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van het commissariaat, districtsbestuur, district- en ressortraad en de NGO’s.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May