Klantvriendelijkheid politie Nickerie met 50% gegroeid
29 Jan 2013, 18:30
foto


De gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop van het district Nickerie deelt mee dat de klantvriendelijkheid van de politie van Nickerie met 50% is gegroeid. Hij benadrukt dat de politie zich nog verder moet ontwikkelen in klantvriendelijkheid. Er zijn nog veel klachten, waardoor politieagenten ook overgeplaatst zullen worden.

Benschop merkt op dat er aan de weg getimmerd wordt en dat er grote vooruitgang wordt geboekt. "Maar wij zijn er nog lang niet", stelt de politietopper in gesprek met lokale journalisten. Ook hij heeft van de gemeenschap begrepen dat agenten zich schuldig maken aan onvriendelijk gedrag. Daarom vindt de politietopper dat er steeds gereshuffeld wordt. “Wij zijn er voorstander van dat de burgerij met alle respect behandeld moet worden, maar bepaalde agenten gaan niet goed om met de mensen”, stelt Benschop.

Tijdens de hoorzitting in Wageningen zijn flink wat klachten doorgegeven aan de ressortraad. De mensen vinden dat de politie niet respectvol is tegenover de Wageningers en kan daardoor ook geen waardering afdwingen. Benschop merkt op dat die klachten hem ook bereikt hebben en dat er binnen korte tijd reshuffeling plaats zal vinden. Dit proces ondervindt stagnatie, omdat er geen dienstwoningen zijn voor de agenten in Wageningen. Er wordt hieraan gewerkt. Zodra de dienstwoningen in orde zijn, zal de overplaatsing plaatsvinden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May