Honderd vreemdelingen worden Surinamers
29 Jan 2013, 06:00
foto


De Nationale Assemblée zal vandaag zes ontwerpwetten in behandeling nemen die te maken hebben met naturalisatie. Hoewel in het parlement aangekondigd was dat er een discussie zou plaatsvinden over de bevolkingspolitiek, worden nu weer honderd vreemdelingen Surinamers.

Twee van de zes wetsontwerpen gaan over het naturaliseren van samen honderd vreemdelingen. In de overige drie ontwerpen moeten enkele correcties plaatsvinden. De reeds eerder aangenomen wetten moeten weer in De Nationale Assemblee voor behandeling omdat hier en daar een misser is gemaakt met de naam of andere gegevens.

In wetsontwerpen die recent zijn aangenomen, staat dat verschrijvingen in de gegevens van de genaturaliseerde niet meer door wetswijzigingen gecorrigeerd zullen worden. De minister van Justitie en Politie is bevoegd deze kleine correcties aan te brengen. Ook in de twee nieuwe wetsontwerpen die vandaag behandeld worden, is deze bepaling opgenomen.

Starnieuws verneemt dat niet alle assembleeleden blij zijn met de naturalisatie van nieuwe vreemdelingen. Er zijn tijdens diverse vergaderingen indringende vragen gesteld over het vreemdelingenbeleid. De regering beloofde deze discussie aan te zullen gaan. Dit is echter nog niet gebeurd, terwijl nu weer mensen de Surinaamse nationaliteit zullen krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May