VSB kan geen risicoanalyse maken over gouddeals
27 Jan 2013, 22:30
foto


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) vindt dat het niet mogelijk is om een risicoanalyse voor het land te maken over de gouddeals die gesloten zullen worden met Iamgold en Surgold (een joint-venture tussen Suralco en Newmont). De VSB heeft aangegeven aan de commissie van De Nationale Assemblee dat het financieringsmodel niet bekend is.

De regering is van plan externe financiering te krijgen voor de gouddeal met Surgold. Er is ongeveer US$ 400 miljoen nodig. Voor dit jaar moet US$ 186.3 miljoen (SRD 624.105.000) opgebracht worden voor de samenwerking met Surgold.

De VSB meldt in haar publicatie Nieuwslijn dat de werkgeversorganisatie ook aandacht gevraagd heeft voor de diensten en producten die Surinaamse bedrijven kunnen leveren bij de uitvoering van het Merianproject in oost-Suriname. Aan welke eisen moeten de bedrijven voldoen. Aan de orde is ook gekomen de werkgelegenheid en carrièremogelijkheden voor Surinaamse werknemers. Het is belangrijk volgens de VSB dat opleidingsmogelijkheden in het leven worden geroepen om afdoende op de vraag naar lokaal personeel te kunnen inspelen. De werkgeversorganisatie wil zich hiervoor inzetten.
Advertenties