SVJ blikt tevreden terug op trainingsweek
26 Jan 2013, 20:00
foto
SVJ-voorzitter Wilfred Leeuwin (links) in gesprek met trainers uit het Caribisch Gebied.


Wilfred Leeuwin, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), blikt tevreden terug op de trainingsweek die vanavond met een certificaatuitreiking bij de Amerikaanse ambassade wordt afgesloten. Ruim twintig journalisten hebben deelgenomen aan de training. De trainers van de Association of Caribbean Mediaworkers en Suriname waren sterk. De deelnemers hebben heel wat geleerd en hebben veel stof om over na te denken.

Leeuwin zegt dat op de training ook heel duidelijk is geworden dat niet iedereen die op de radio of televisie komt, een journalist is. Er moet een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen voorlichters, public relations, mensen die communicatiespecialisten zijn en journalisten. Er is nog teveel verwarring hierover. "Ik zie nu al dat journalisten die de training hebben gevolgd in items die zij gemaakt hebben, wat ze geleerd hebben gelijk toepassen", zegt Leeuwin aan Starnieuws.

De SVJ-voorzitter merkt op dat de training een aanzet is. Er moet veel meer gedaan worden. "Binnenshuis praten wij veel met de journalisten. Met deze trainingsweek zijn wij naar buiten getreden, zodat het publiek ook weet dat wij bezig zijn om de kwaliteit van de journalisten op te voeren", zegt Leeuwin. Hij vindt jammer dat niet meer journalisten hebben deelnemen aan de training en dat alleen SRS, STVS en Starnieuws geparticipeerd hebben in de tentoonstelling. Maar dit is een goed begin volgens de SVJ-voorzitter. Er komen vervolgactiviteiten. "Wie er was, heeft veel kennis opgedaan en kan het geleerde gelijk toepassen in de praktijk", stelt Leeuwin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May