Ivan Cairo: Het doet pijn als je bericht wordt gestolen
26 Jan 2013, 16:30
foto
Ivan Cairo (rechts) in gesprek met Wilfred Leeuwin, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten.


"Het komt bijna elke dag voor dat bepaalde media je berichten stelen en doen alsof mijn product van hen is. Mijn naam wordt niet vermeld, maar ook niet van het medium waar ik werk. Je bent soms dagenlang bezig om een bericht uit te zoeken. Je hebt een primeur en nog voor de krant goed en wel op straat is, is het bericht op een website gepubliceerd. Dat doet pijn. Ik erger mij er verschrikkelijk aan."

Dit zegt Ivan Cairo, journalist bij de Ware Tijd aan Starnieuws. Hij vindt dat dit onmiddellijk moet stoppen. De journalisten en media moeten nu de koppen bij elkaar steken en er een rechtszaak van maken. Praten helpt niet, benadrukt Cairo. Hij participeerde in de trainingsweek van de Surinaamse Vereniging van Journalisten, gehouden in Theater Unique. Vanavond worden er certificaten uitgereikt aan de deelnemers. De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania is gastheer van dit evenement. Hij heeft de deelnemers, de Surinaamse en de trainers van de Association of Caribbean Mediaworkers (ACM) uitgenodigd. Amerika wil hiermee benadrukken hoe belangrijk goed getrainde journalisten zijn voor de democratie.

Cairo zegt dat het ook vaak voorkomt dat berichten die gestolen worden hier en daar worden veranderd, waardoor de inhoud compleet wordt verminkt. De ene herschrijft iets, terwijl andere media het bericht integraal overnemen. Geen van hen vermelden de bron. Ook radiostations maken zich hieraan schuldig. De journalist is blij dat deze kwestie ook de aandacht heeft van korpschef Humphrey Tjin Liep Shie die vanmorgen een inleiding over dit onderwerp heeft verzorgd.
            video.gif video
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April